Evropský den proti vloupání

Jihočeský kraj - Nedejte zlodějům šanci, zabezpečte se! 

Dnes si stejně jako v předchozích letech připomínáme Evropský den proti vloupání a v souvislosti s ním si připomeneme rady a tipy jak se bránit před zloději, protože bezpečný domov, je ten zabezpečený!

Kvalitně zabezpečte vaši domácnost

- Vždy zamykejte. Ideální jsou bezpečnostní dveře s odpovídající zámkovou vložkou a kováním. 

- Vhodným doplňkem jsou správně používané kamery, alarmy, světelné senzory. Na uschování cenností je dobré mít doma trezor.

- Na ochranu oken se mohou použít bezpečnostní fólie a zámky na klíčky. K zabezepčení obydlá používejte vždy pouze certifikované výrobky.

- Pořiďte si odpovídající pojištění domácnosti. Pro pojišťovnu si nafoťte dům či byt a fotky uložte na bezpečné místo společně se záručními listy věcí.

Před odjezdem.

- Pokud opouštíte domov, ať už odjíždíte na dovolenou nebo jdete jen do práce, myslete před odchodem najeho správné zabezpečení. Nepomáhejte zlodějům ke snadnému vloupání do vašeho obydlí.

- Zavřete všechna okna, nenechávejte otevřenou ventilaci, nezatahujte zcela žaluzie. 

- Uschovejte všechno nářadí a žebříky ze zahrady. Věci vám mohou nejen ukrást, ale také je použít k vloupání.

- Zkontrolujte uzamčení sklepa a garáže. Domluvte se sousedem na občasných kontrolách domu či bytu. Nenechávejte klíče pod rohožkou či na jiných "zaručeně tajných" místech. Nezvěte si zloděje k sobě domů. Neinformujte na sociálních sítích veřejnost, že jste mimo domov a zapněte alarm.

Vzbuďte dojem obydlené domácnosti.

- Dovolenou si určitě užijete lépe, když víte, že váš dům je zabezpečený a pod kontrolou. Výhodou jsou dobré sousedské vztahy. Soused může zalít květiny, vybrat schránku.

- Domácnost můžete kontrolovat i na dálku přes mobilní telefon či počítač.

Nevstupujte do obydlí, které je vykradené.

- Nikdy nevstupujte do obydlí, když je zřejmé, že jste se stali obětí zloděje. Ihned volejte linku 158. 

kpt. Lenka Krausová, krpc.pio@pcr.cz

21. června 2023

Nejčtenější
1
Post image
2
Post image
3
Post image